Welkom bij basisschool
De Tweestroom

 

Waar leerlingen echt eigenaar zijn van hun eigen ontwikkeling!

Wij zijn innovatieve dorpsschool met toekomstgericht onderwijs!

SlimFitschool

Op SlimFit-scholen wordt gewerkt vanuit een ander organisatieprincipe. Afhankelijk van de grootte van de school worden reguliere klassen vervangen door ‘units’. Omdat er meer mensen met verschillende talenten worden ingezet binnen de units, krijgen de leerlingen passend onderwijs aangeboden.

Dit zijn zowel mensen van binnen (leerkrachten, onderwijsassistenten en specialisten) als van buiten (stagiaires, studenten, senioren, vrijwilligers van verenigingen en freelancers). Dit betekent dat er met meer mensen wordt gewerkt vanuit de ambitie: kwaliteit van het onderwijs omhoog en minder werkdruk.

Dan een blokje met verwijzing bekijken het slimfitmodel (deze staat onderaan bij toekomstgericht onderwijs

Onderwijs anders organiseren.

In deze gedifferentieerde werkomgeving zijn er verschillende rollen en taken voor verschillende betrokkenen, en wordt er flink ingezet op ICT.

Met SlimFit wordt beoogd dat leerkrachten worden ingezet op de kerntaken op hbo-niveau en dat de andere leden van het team de leerkrachten aanvullen. Elk kind is gekoppeld aan een vaste mentor op hbo-niveau, die verantwoordelijk is voor het leerproces van zijn/haar kinderen en met zijn/haar groep kinderen de dag ‘opent’ en ‘sluit’ en de communicatie met de ouders verzorgt.

Benieuwd naar onze school?

Belangrijke nieuwsberichten

Basisschool de Tweestroom flyert in Leeuwse Veld

Uit de Maas en Waler ALTFORST – De leerlingen van basisschool De Tweestroom zijn actief aan het flyeren in nieuwbouwwijk Het Leeuwse Veld. Ze hopen met deze actie nieuwe kinderen te bereiken en zo meer klasgenootjes te krijgen. Jans, Thijs, Luuk, Noud en Daan rennen...